Greece Hotels

Click to enlarge

 

Click to enlarge

 

Click to enlarge

 

Click to enlarge

Πολύκαστρο

Το Πολύκαστρο, έδρα του ομώνυμου δήμου, βρίσκεται στο νομό Κιλκίς, σε απόσταση περίπου 30 χλμ. από την πόλη του Κιλκίς. Είναι εμπορικά ανεπτυγμένο και φημίζεται για τα παραδοσιακά έθιμα και δρώμενα που διατηρούν ζωντανή την παράδοση και την ιστορία του. Η Συντάγκα και το Κουρμπάνι είναι μερικά μόνο από αυτά.
Στο Πολύκαστρο θα βρείτε ακόμη το αεροδρόμιο της Νέας Καβάλας που υπόσχεται μαγευτικές εμπειρίες στους λάτρεις των εναέριων αθλημάτων.
Γύρω από το Πολύκαστρο βρίσκονται πολλά αξιόλογα μέρη. Πλάι στην κοίτη του ποταμού Αξιού δεσπόζει η όμορφη Αξιούπολη με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το ειδυλλιακό ‘Μεγάλο Ρέμα’ και το Φράγμα του Μεταλλείου που έχει πάνω από 2 χλμ. μήκος.
Η Κούπα με τα υπέροχα τοπία και τα πυκνά δάση της, το ιστορικό Σκρα που έπαιξε σημαντικό ρόλο στον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και φημίζεται για τους πανέμορφους καταρράκτες του αλλά και η Ειδομένη με το ‘Καλλιτεχνικό Χωριό’ που υποδέχεται καλλιτέχνες από κάθε γωνιά της Ευρώπης, είναι μερικά μόνο από τα μέρη που αξίζει να επισκεφθείτε όταν έρθετε σε αυτή την ακριτική γωνιά της χώρας μας.

Κοινότητα Σκρα

Το Σκρά απέχει μόνο 4 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Π.Γ.Δ.Μ και απλώνεται στις Β.Α. πλαγιές του Πάικου σε ύψος 520 μ. Το παλιό του όνομα ήταν Λιούμνιτσα ενώ το σημερινό το οφείλει στην κοντινή κορυφή Σκρα ντι Λέγκεν που στον Α' παγκόσμιο πόλεμο αποτέλεσε το πεδίο της ομώνυμης μάχης (Σκρα - Ραβινέ) καθοριστικής σημασίας για την πορεία του Ελληνικού Κράτους αλλά και του Α' παγκοσμίου πολέμου.
Με έναν χαρακτηριστικό, περήφανο γεροπλάτανο στην πλατεία του χωριού, το Σκρα θεωρείται τόπος προσκυνήματος και εορτασμού για την ομώνυμη μάχη και στο ιδιαίτερο Ηρώο των πεσόντων του 1918 γίνεται κάθε χρόνο στις 17 Μαΐου, μνημόσυνο για τους νεκρούς αξιωματικούς και στρατιώτες των μαχών εκείνων, οι οποίοι ανήκαν στην λεγόμενη Ελληνική Μεραρχία Κρητών και Αρχιπελάγους.
Στο Σκρά λειτουργεί το Μουσείο Α' Παγκοσμίου Πολέμου - Μάχης Σκρά από τον Μάιο του 2002 σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Η έκθεση του Μουσείου, παρουσιάζει κειμήλια, φωτογραφίες και ιστορικά έγγραφα από το Μακεδονικό Μέτωπο του Α' Παγκοσμίου Πολέμου καθώς και από την καθοριστική για τους Έλληνες νικηφόρα μάχη του Σκρά στις 17ης Μάιου του 1918.
Το τοπίο είναι ειδυλλιακό με πλούσια βλάστηση, απότομες μικρές πλαγιές από όπου κυλούν πεντακάθαρα νερά, που σχηματίζουν μικρούς ή μεγαλύτερους καταρράκτες. Πρόκειται για μια περιοχή η οποία προσφέρεται για ποικιλία φυσιολατρικών δραστηριοτήτων.
Αξίζει να επισκεφτείτε και την Σμαραγδένια Λίμνη που οφείλει το όνομά της στο υπέροχο σμαραγδί χρώμα που προσδίδουν στα νερά της οι ασβεστοποιημένοι και απολιθωμένοι μικροοργανισμοί που βρίσκονται στον πυθμένα της. Είναι μια φυσική μικρή λίμνη χαμένη πίσω από ένα σχεδόν αδιαπέραστο φράγμα από φουντουκιές, κισσούς και κληματσίδες με χαρακτηριστικό πέρα από την ομορφιά τα παγωμένα νερά της. Αρκετά ενδιαφέρουσα είναι και μια επίσκεψη στα μικρά αποστακτήρια του Φανού όπου παράγεται εκλεκτό κρασί και τσίπουρο. Καθώς επίσης και στον κεντρικό σιδηροδρομικό συνοριακό σταθμό της Ειδομένης με την πρώτη ηλεκτροκίνητη γραμμή στην Ελλάδα.

Kilkis

Kilkis

Kilkis

Kilkis

 

 

Επικοινωνία